ee

Volgers

donderdag 19 mei 2016

Hoe het allemaal begon!

Tja, dan wordt je zomaar ineens gebeld door Talpa Producties! Voor diegene die mij een beetje kennen, snappen natuurlijk wel dat Janine stond te stuiteren in haar tuig! 
Het eerste wat ik dacht was televisie, ja dat wil ik, wanneer...... met wat of wie?????


Rustig aan Janine, ga nou eerst eens luisteren wat die mevrouw te zeggen heeft.
Ok, rustig aan, luisteren! Een hele lieve dame aan de telefoon, heel spontaan en vertelde dat ze iemand gesproken had van de Haagse Bee (dank je wel Doortje) Ze had gehoord dat er in Naaldwijk een hele mooie Quiltwinkel zat, waar lessen gegeven worden en uiteraard goede service!
Altijd leuk om te horen.


Wij zijn bezig met het programma "Geer en Goor zoeken een hobby" (stuiter stuiter)! 
Als ik iets leuk vind zijn het Geer en Goor! Wij hebben een oudere dame die heel graag zou willen quilten, ze heeft wel een flinke Hersenbloeding gehad, maar dit is een lang gekoesterde wens. En onze vraag is of wij een item mogen maken in jullie winkel........... Ja natuurlijk, hoe en wat, wanneer?

Oh nee rustig aan Janine, het is niet jou terrein, en niet jou winkel, dus eerst overleggen.
Ik heb deze dame (RUSTIG) verteld, dat ik even moet overleggen met de eigenaresse van de winkel, omdat het haar prive terrein is! Dat was natuurlijk geen probleem, dus hield ons gesprek daar even op.

Natuurlijk is Ingrid op dat moment met een klant bezig................Jeetje wat duurt wachten dan lang!
Ik hield het echt niet meer, en heb haar onderbroken...(al springend)

Ik weet dat je er niet van bent, maar het is zoooooo leuk! ik wil het wel doen hoor, mag het alsjeblieft! Waarop zij rustig zegt, wat bedoel je nou, vertel eerst is wat er aan de hand is! oh ja......
Ik had Talpa aan de telefoon....Geer en Goor.....bij ons in de winkel!

Ze dacht dat ik een grapje maakte, maar nee hoor. Ze zei alleen maar, als jij het wil, mag jij het ook doen. YESSSSSSS, Al stuiterend heb ik mevrouw Talpa weer terug gebeld en gezegd dat we het doen. Dan gaat het circus rollen......!

Een afspraak gemaakt, dat er eerst een groep kwam kijken bij ons in de winkel, 5 hele lieve jonge mensen kwamen bij ons in de winkel, kopje koffie erbij en ze begonnen te vertellen wat er allemaal van MIJ verwacht werd, Toen begonnen wel lichtelijk de zenuwen te komen. Want ik moest niet alleen Hannie (de dame in kwestie) leren quilten, maar ook DE MANNEN! zucht.....oh jee, die had ik niet aan zien komen. En er werd gezegd, jij hebt de regie, jij bent de baas, ze moeten naar jou luisteren, dat hielp ook niet echt kan ik jullie vertellen.


Ik ben dus al een gek gaan verzinnen, wat ik nou eens voor deze mannen en Hannie kon gaan doen.
Het is een vriendschapsblokje geworden, en als eindresultaat heb ik voor Hannie een kussen gemaakt als aandenken aan deze dag, Zowel Geer als Goor, en ik heb een handtekening gezet op het kussen, en daar kan ze ook haar eigen naam bij zetten als ze dat wil.Er werd na dit gesprek, heel wat heen en weer gemaild en gebeld! tot het moment daar was!
Al vroeg kwam er een camera man, die al wat kiekjes van de winkel en het terrein heeft gemaakt, en 2 dames die mij gerust moesten stellen, Hielp niet echt hoor! maar goed, al snel kwam de rest van de ploeg en ging het allemaal in een snel trein vaart.


Wel dertig man sterk, kwamen allemaal bij ons in de winkel, ik kreeg een microfoontje op en een kastje op mn rug, inmiddels wist ik nog steeds niet wat ik allemaal moest zeggen, zweet zweet....
En ineens hoorde ik, nog 3 minuten en dan komen ze, wat er dan door je heen gaat........Poehee!


En dan zijn ze daar Geer, Goor en Hannie!
Zenuwachtig dat ik ben, niet normaal.
Wilde ik dit echt......?

Oh shit daar zijn ze, rustig aan Janine, je kunt het!
En dan ineens valt alles van je af, ze zitten naast je, en jij bent de baas!Het was in 1 woord een ervaring!, echt onwijs leuk om te doen!
Na de opname, heb ik nog een gesprekje gehad met Gordon over wat ze nog allemaal gaan doen, en hoe ze het zelf ervaren. Wat een respect heb ik voor deze mannen, niet iedereen is fan van ze, maar wat ze doen voor de eenzame ouderen is absoluut fantastisch. Ze maken bizarre dingen mee, en horen hele schrijnende verhalen over deze ouderen mensen. Mensen die letterlijk weg zitten te kwijnen, omdat er niemand meer komt, alleen een hulpje of een verpleegster,. Kinderen en familie hebben het allemaal te druk enz. enz.

Het zijn echt hele lieve mannen, alleen zodra de camera aan gaat, zitten ze in hun rol! 
en dat wil ik aan iedereen uitleggen, deze mannen hebben absoluut een goed hart, 
maar doen ook hun werk. Zoals iedereen werkt voor z'n geld.


Ik ben heel erg trots op onze winkel, en ben heel erg blij dat wij deze kans hebben gehad, om hieraan mee te doen. Het was een eer om iets te mogen doen voor in ieder geval 1 eenzame oudere.

Helaas is Hannie heel erg vervelend gevallen, en kan voorlopig niet bij ons komen, maar zodra ze kan, ga ik haar helpen, met het waarmaken van haar droom, het maken van een quilt.

Na afloop heb ik natuurlijk nog even gevraagd aan de mannen of ze me wilde helpen met mijn opdracht.....handtekeningen voor de kinderen. Van Yoni had ik een telefoonhoesje meegekregen en van Levi z'n lievelingspet, mam niet vergeten he..... !Handtekeningen....Check!

En als laatst, zijn we nog op de foto geweest met de mannen.


En vanavond was het zover, de uitzending!
Zo raar om jezelf te horen op televisie. Mijn telefoon explodeerde zowat vanavond!
Maar allemaal hele lieve reacties, iedereen hartelijk dank daarvoor.


En al allerlaatste wil ik Wilma en Yvonne heel erg bedanken, zij waren onze gasten tijdens de opnames, ik ben heel erg blij dat jullie erbij waren. Dank jullie wel.

Ik hoop dat jullie me een beetje kunnen volgen, maar het is een korte omschrijving van alles wat we hebben meegemaakt. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te lezen.

Veel liefs Janine20 opmerkingen:

 1. Het was echt genieten en lachen om de grappen. Mooie opname!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Morning quilterige meisjes, nou het was helemaal leuk hoor. Dacht inderdaad al ohhh dat wil Ingrid vast niet op tv, hi hi je lijkt mij wel ik hou daar ook niet van.
  Enorm respect voor de mannen want ik ken die dame van het verpleeghuis en zij zei ook dat ze zo aardig voor iedereen waren en goed werk doen.
  Jammer dat het geen vervolgserie van een aflevering of 20 is vd quilthoeve hi hi.
  Hugs Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Enig, enig! Wat een leuk bezoek en wat een leuk verslag. Ik heb het gisteravond idd gezien en heb weer eens vreselijk gelachen. Normaliter ben ik helemaal niet van die lach-of-ik-schiet BN'r programma's, maar deze vind ik super, wat deze heren neerzetten, het is allemaal zo lief en zo positief, ik heb er respect voor. En toen zag ik vorige week na de aflevering in de aankondiging dat het deze week bij jullie zou zijn.... het was toen echt van, he, kijk dan, dat lijkt wel de Quilthoeve....?! Enig hoor, goed gedaan en ik hoop dat Hannie snel weer bij jullie verder kan gaan met deze liefhebberij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was helemaal GEWELDIG !!!! Dat hebben jullie goed gedaan Janine en Ingrid!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Quiltteam,
  Ik heb gisteren gekeken en daarna jullie verslag gelezen.
  Het was helemaal top.
  En ze doen zeker veel voor ouderen. dus een dikke compliment vanuit Maarssen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai meiden

  Ik heb ook gekeken natuurlijk en petje af wat die mannen doen voor de ouderen , er zouden meerdere hun voorbeeld moeten volgen dan alleen maar kritiek op ze te geven !
  Het was een super leuk stukje vanuit jullie winkel , ik heb ervan genoten !!

  Lieve groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zag er geweldig uit, mijn complimenten,!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Janine, nog geen gelegenheid gehad om te kijken, maar je verhaal vind ik mooi. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk verslag, topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt iets om nooit te vergeten! Ik heb het programma niet gezien, maar jouw verhaaltje is top.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemorgen lieve dames,

  Ohhh...wat een heerlijk en supertof verslag van jullie avontuur met Geer & Goor, super dat jullie ons zo laten meegenieten!

  Natuurlijk heb ik gekeken, en ik moest om sommige stukjes zo ontzettend lachen...die twee kerels zijn helemaal stapelgek natuurlijk hahaha...
  Maar wat stond jullie winkel er prachtig op..en die lieve eenzame mevrouw die zat volop te genieten, en zo lief dat ze nog zo'n pakket met mooie lapjes kreeg!Wat fijn dat Geer & Goor zich zo inzetten voor eenzame oudere mensen.

  Lieve dames het was helemaal TOP!

  Liefs en tot snel!
  Marijke
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het was voor mij de eerste keer dat ik dit prograama keek, maar wat een leuke uitzending zeg! En je deed het super! Wat ik ook erg leuk vond, is dat onze prachtige hobby en jullie werk niet te k*kken werd gezet. Mooi gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat jammer dat ik het gemist heb. Maar ga het terug kijken. Wat een leuk verhaal en kan me helemaal voorstellen dat je stond te stuiteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk is dit verslag! Ik heb de uitzending niet gezien maar ga hem na jou leuke verhaal zeker terugzoeken en kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat was het ontzettend leuk, je hebt het goed gedaan hoor, geniet ervan!
  Liefs Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb het opgenomen, kon gisteravond niet kijken, maar vanavond ga ik er helemaal voor zitten !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Janine, Dank je voor je samenvatting. Ik woon in Italië dus ik kan het niet zien :-( Zooo jammer!!!
  Een kleine tip voor het telefoonhoesje. Eigenlijk kan ze het niet gebruiken, dan gaat de handtekening er af. Ik heb de handtekening van een van de bandleden van Deep Purple en dat ging er ook af, dus ik heb het nu apart gelegd om te bewaren. Dus wil Yoni er ook voor in de toekomst van genieten, dan kan ze het hoesje niet gebruiken. Een lieve groet, Babette van Hattem.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Janine, je deed het geweldig! Ze aten uit je hand. Als lammetjes waren ze. Maar dat het een beetje griezelig was wil ik best geloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Janine, wat een leuk verslag !
  Ik zat net vorige week in Parijs en was vergeten om het op te nemen. Maar dankzij jouw verslag kan ik me beter voorstellen hoe het geweest is. Bedankt, het was leuk om te lezen !

  BeantwoordenVerwijderen

Wij vinden het altijd leuk om van je te horen.....