ee

Volgers

donderdag 19 mei 2016

Hoe het allemaal begon!

Tja, dan wordt je zomaar ineens gebeld door Talpa Producties! Voor diegene die mij een beetje kennen, snappen natuurlijk wel dat Janine stond te stuiteren in haar tuig! 
Het eerste wat ik dacht was televisie, ja dat wil ik, wanneer...... met wat of wie?????


Rustig aan Janine, ga nou eerst eens luisteren wat die mevrouw te zeggen heeft.
Ok, rustig aan, luisteren! Een hele lieve dame aan de telefoon, heel spontaan en vertelde dat ze iemand gesproken had van de Haagse Bee (dank je wel Doortje) Ze had gehoord dat er in Naaldwijk een hele mooie Quiltwinkel zat, waar lessen gegeven worden en uiteraard goede service!
Altijd leuk om te horen.


Wij zijn bezig met het programma "Geer en Goor zoeken een hobby" (stuiter stuiter)! 
Als ik iets leuk vind zijn het Geer en Goor! Wij hebben een oudere dame die heel graag zou willen quilten, ze heeft wel een flinke Hersenbloeding gehad, maar dit is een lang gekoesterde wens. En onze vraag is of wij een item mogen maken in jullie winkel........... Ja natuurlijk, hoe en wat, wanneer?

Oh nee rustig aan Janine, het is niet jou terrein, en niet jou winkel, dus eerst overleggen.
Ik heb deze dame (RUSTIG) verteld, dat ik even moet overleggen met de eigenaresse van de winkel, omdat het haar prive terrein is! Dat was natuurlijk geen probleem, dus hield ons gesprek daar even op.

Natuurlijk is Ingrid op dat moment met een klant bezig................Jeetje wat duurt wachten dan lang!
Ik hield het echt niet meer, en heb haar onderbroken...(al springend)

Ik weet dat je er niet van bent, maar het is zoooooo leuk! ik wil het wel doen hoor, mag het alsjeblieft! Waarop zij rustig zegt, wat bedoel je nou, vertel eerst is wat er aan de hand is! oh ja......
Ik had Talpa aan de telefoon....Geer en Goor.....bij ons in de winkel!

Ze dacht dat ik een grapje maakte, maar nee hoor. Ze zei alleen maar, als jij het wil, mag jij het ook doen. YESSSSSSS, Al stuiterend heb ik mevrouw Talpa weer terug gebeld en gezegd dat we het doen. Dan gaat het circus rollen......!

Een afspraak gemaakt, dat er eerst een groep kwam kijken bij ons in de winkel, 5 hele lieve jonge mensen kwamen bij ons in de winkel, kopje koffie erbij en ze begonnen te vertellen wat er allemaal van MIJ verwacht werd, Toen begonnen wel lichtelijk de zenuwen te komen. Want ik moest niet alleen Hannie (de dame in kwestie) leren quilten, maar ook DE MANNEN! zucht.....oh jee, die had ik niet aan zien komen. En er werd gezegd, jij hebt de regie, jij bent de baas, ze moeten naar jou luisteren, dat hielp ook niet echt kan ik jullie vertellen.


Ik ben dus al een gek gaan verzinnen, wat ik nou eens voor deze mannen en Hannie kon gaan doen.
Het is een vriendschapsblokje geworden, en als eindresultaat heb ik voor Hannie een kussen gemaakt als aandenken aan deze dag, Zowel Geer als Goor, en ik heb een handtekening gezet op het kussen, en daar kan ze ook haar eigen naam bij zetten als ze dat wil.Er werd na dit gesprek, heel wat heen en weer gemaild en gebeld! tot het moment daar was!
Al vroeg kwam er een camera man, die al wat kiekjes van de winkel en het terrein heeft gemaakt, en 2 dames die mij gerust moesten stellen, Hielp niet echt hoor! maar goed, al snel kwam de rest van de ploeg en ging het allemaal in een snel trein vaart.


Wel dertig man sterk, kwamen allemaal bij ons in de winkel, ik kreeg een microfoontje op en een kastje op mn rug, inmiddels wist ik nog steeds niet wat ik allemaal moest zeggen, zweet zweet....
En ineens hoorde ik, nog 3 minuten en dan komen ze, wat er dan door je heen gaat........Poehee!


En dan zijn ze daar Geer, Goor en Hannie!
Zenuwachtig dat ik ben, niet normaal.
Wilde ik dit echt......?

Oh shit daar zijn ze, rustig aan Janine, je kunt het!
En dan ineens valt alles van je af, ze zitten naast je, en jij bent de baas!Het was in 1 woord een ervaring!, echt onwijs leuk om te doen!
Na de opname, heb ik nog een gesprekje gehad met Gordon over wat ze nog allemaal gaan doen, en hoe ze het zelf ervaren. Wat een respect heb ik voor deze mannen, niet iedereen is fan van ze, maar wat ze doen voor de eenzame ouderen is absoluut fantastisch. Ze maken bizarre dingen mee, en horen hele schrijnende verhalen over deze ouderen mensen. Mensen die letterlijk weg zitten te kwijnen, omdat er niemand meer komt, alleen een hulpje of een verpleegster,. Kinderen en familie hebben het allemaal te druk enz. enz.

Het zijn echt hele lieve mannen, alleen zodra de camera aan gaat, zitten ze in hun rol! 
en dat wil ik aan iedereen uitleggen, deze mannen hebben absoluut een goed hart, 
maar doen ook hun werk. Zoals iedereen werkt voor z'n geld.


Ik ben heel erg trots op onze winkel, en ben heel erg blij dat wij deze kans hebben gehad, om hieraan mee te doen. Het was een eer om iets te mogen doen voor in ieder geval 1 eenzame oudere.

Helaas is Hannie heel erg vervelend gevallen, en kan voorlopig niet bij ons komen, maar zodra ze kan, ga ik haar helpen, met het waarmaken van haar droom, het maken van een quilt.

Na afloop heb ik natuurlijk nog even gevraagd aan de mannen of ze me wilde helpen met mijn opdracht.....handtekeningen voor de kinderen. Van Yoni had ik een telefoonhoesje meegekregen en van Levi z'n lievelingspet, mam niet vergeten he..... !Handtekeningen....Check!

En als laatst, zijn we nog op de foto geweest met de mannen.


En vanavond was het zover, de uitzending!
Zo raar om jezelf te horen op televisie. Mijn telefoon explodeerde zowat vanavond!
Maar allemaal hele lieve reacties, iedereen hartelijk dank daarvoor.


En al allerlaatste wil ik Wilma en Yvonne heel erg bedanken, zij waren onze gasten tijdens de opnames, ik ben heel erg blij dat jullie erbij waren. Dank jullie wel.

Ik hoop dat jullie me een beetje kunnen volgen, maar het is een korte omschrijving van alles wat we hebben meegemaakt. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te lezen.

Veel liefs Janine"Geer en Goor" zoeken een hobby

Een heleboel van jullie zullen het al weten, 
maar hier toch nog even een reminder voor vanavond.


"GEER EN GOOR ZOEKEN EEN HOBBY"
VANAVOND RTL4 om 20:30 uur.

Het was een geweldige ervaring, 
morgen een uitgebreid verslag over hoe het allemaal tot stand kwam.

Veel kijkplezier!