ee

Volgers

woensdag 16 november 2016

Mini-workshopje!

Aanstaande zaterdag 19 november! 
Kunt u bij ons beneden aan de koffietafel aanschuiven 
om dit gezellige Log-Caban speldenkussentje te maken. 


Van 10:00 tot 12:00 uur! En van 14:00 tot 16:00 uur. 
Kosten zijn € 5,00 incl. Materiaal. Komt u ook gezellig langs? 
Geef u dan even op via janinealers@gmail.com en geef aan welke tijd u graag komt! 

Tot zaterdag! 
********************

En dan zaterdag 26 november!
Kunt u bij ons beneden aan de koffietafel aanschuiven 
om dit gezellige vierkanten speldenkussentje te maken. 


Van 10:00 tot 13:00 uur! 
Kosten zijn € 5,00 incl. Materiaal. Komt u ook gezellig langs? 
Geef u dan even op via janinealers@gmail.com en geef aan welke tijd u graag komt! 

Tot Dan!

A Tribute to Linda Koenig

Goedemorgen allemaal,

Ik ga iets bijzonders met jullie delen. Het gaat over een quilt van Linda Koenig, zij is onlangs overleden! en ik vond het een mooi eerbetoon aan haar om hier iets mee te doen. Voor diegene die denken dat ik daar een slaatje uit wil slaan, dit is absoluut niet het geval, Ik vind de quilts prachtig die Linda maakte. Wij zijn quilters onder elkaar, en maken mooie dingen én mooie herinneringen. Dat is dus ook mijn plan met het volgende, lees het maar goed door. Het is niet alleen een mooie quilt voor jezelf om te maken, maar ook een mooi eerbetoon aan Linda Koenig.

A Tribute to Linda Koenig.

Een talentvolle vrouw, ze maakte prachtige quilts, onlangs kwam er nog een 
boek van Linda uit “ Ratsburg Road Quilts”

Afgelopen maand las ik het bericht dat Linda is overleden, dat zal een groot gemis zijn in de quiltwereld. Ik heb dit boek heel vaak doorgebladerd en gelezen, en zag daar een hele inspirerende quilt in.  Namelijk een quilt vol herinneringen en wijze lessen! Je kunt natuurlijk allerlei herinneringen hierin verwerken.


·      *Kleinkinderen

·      *Wijze lessen
·      *Huisdieren
·      *Opa’s en oma’s
·      *Vader’s en moeder’s
·      *Sport
·      *Aantal verhuizingen
·      *Leeftijden
·      *Namen
·      *Vriendinnen
·      *Ruilen en/of uitwisselen met quilters
 ·      *Enz. Enz.

8 vriendinnen hebben de quilt gemaakt met elkaar, waaronder Linda zelf. Inmiddels is Linda de 3e vriendin die nu is overleden, en hoe bijzonder is het dan, dat haar vriendinnen nog een prachtig aandenken hebben aan hun leuke tijd. Ik  zou graag iets met deze quilt willen doen, want ik vind het niet alleen een mooi eerbetoon aan Linda, maar het is ook een waanzinnige manier om je eigen wijze lessen en herinneringen vast te leggen in een quilt.  ( Ik heb dit niet zelf ontworpen, het is een ontwerp van Linda Koenig)

Gebruik uw eigen scraps, of bestel bij ons een klein pakketje per week. U krijgt niet alleen de lapjes voor 1 zandlopertje en een effen blokje, maar ook 2 quotes per maand.  En uiteraard het patroontje van het zandlopertje en het vierkante blok.
De pakketjes zullen in kleur zijn zoals het origineel van Linda Koenig.
Als u iedere week 1 zandlopertje maakt en een wijze les of leuke quote schrijft of stitch’t dan heeft u na een jaar van 52 weken deze prachtige top bij elkaar gespaard.

Wij gaan hieraan beginnen in januari 2017! Mocht het zo zijn dat u graag een pakketje zou willen ontvangen, dan kan dat. De pakketjes zijn € 4,00 incl. verzenden.
En u kunt ook het boek van Linda aanschaffen voor € 33,65 incl. verzenden.

Vind u het leuk om mee te doen,  dan bent u ook van harte welkom op de Gratis Memory-Club Iedere 4e woensdagochtend van de maand. Van 10:00 tot 12:30.  Wij zullen dan met elkaar de blokjes gaan maken. Geef u op en ontvang van ons een patroontje voor het zandlopertje. Mocht u deze blokjes gaan maken van eigen scraps, geen probleem, dan bent u alleen eenmalig € 5,00 aan kosten kwijt van het patroontje incl. verzenden.
Meedoen? Dat kan, stuur dan even een email naar MIJ


De Quilthoeve