ee

Volgers

zaterdag 29 oktober 2011

Roddels.....

We willen graag iets met jullie delen......er moet ons iets van het hart.

We zijn nu een half jaar open! En tjonge, wat is het nog steeds iedere dag een feest!
Je onderdompelen in de mooiste stoffen, leuke boeken en tijdschriften....en dan hebben we het nog niet over alle inspiratie die we dagelijks krijgen van onze klanten. De  mooiste quilts zijn hier al langs geweest. Ook is het een feest om dagelijks zoveel aardige  mensen over de vloer te hebben. Fijn dat er nog zoveel lieve mensen op deze wereld rondlopen, dat is ook wat wij voor ogen hadden toen we begonnen aan onze winkel: onze hobby delen met andere mensen, een hobby waardoor je je  even kunt terugtrekken uit de soms zo harde maatschappij. Samen zo'n hobby delen is heerlijk.

Maar......soms tussen al die lieve klanten door, verschijnt er ineens iemand met vervelende verhalen. Verhalen over gewaardeerde collega's, verhalen over gewaardeerde klanten. En verhalen over wat er "daar en daar" over ons wordt verteld! En wat er dan wordt verteld......je haren gaan er soms van overeind staan.....waar halen mensen het vandaan! Het is stoer om te zeggen " ze kunnen beter van je praten dan van je eten" of "het ene oor in en het andere oor uit"! Was het maar zo makkelijk.......
Als je met zoveel passie als wij,  met je hobby en met je winkel bezig bent, betekent dat automatisch dat je een mens bent met gevoel, en dat deze "verhalen" of ze nu over ons, over klanten, of over collega's gaan......ons pijn doen! Wij begrijpen dat dit niet te stoppen is, dat sommige mensen helaas zo in elkaar steken. Maar wij willen wel kijken hoe wij onze bijdrage kunnen leveren aan een liefdevolle (quilt-) wereld.

Daarom roepen wij De Quilthoeve bij deze uit tot :
Roddel-vrije-zone!

We hopen dat we nu weer verder kunnen gaan met onze gezamelijke fijne hobby van het quilten en borduren. Hobby's die rust, ontspanning en blijheid moeten brengen en geen verdriet.

Wij wensen jullie allemaal een liefdevol weekend toe.
Ingrid en Wendy

43 opmerkingen:

 1. Helaas....je hebt mensen en potloden.....Jullie zitten voor mij een beetje te ver weg om gezellig even langs te komen. Met alle positieve berichtjes die ik over jullie lees is dat toch wel de bedoeling.
  Blijf genieten van jullie (en onze) hobby/werk. Maar inderdaad het is gemakkelijker gezegd dan gedaan.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een mooie gedachte.....alleen is de werkelijk helaas anders, en krijg je de roddels nooit weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meestal heeft dat geroddel maar één reden ... JALOEZIE. Dus, jullie zullen dan wel goed bezig zijn hé. Negeer het best.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh Ingrid & Wendy, wat moeilijk. Hebben jullie de poster ook in de winkel hangen? Misschien gaat dat al een beetje helpen.Ik denk dat jullie ook best in een gesprek, waarin het een kant uitgaat, wat je niet wilt, iets kunt zeggen hierover, als je het maar bij jezelf houdt. En daarna kun je het beste zo snel mogelijk op een vrolijk iets overgaan (zoals bijvoorbeeld de gebreide onderbroek), zodat de persoon in kwestie zich niet te lang hoeft te schamen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is helaas overal zo, dat als het goed met je gaat wordt er geroddeld over je. Mijn oma had daar wijze woorden voor. Zolang er slecht over je gesproken wordt leef je nog, want als je dood bent praat men alleen maar goed over je. Vind het wel een hele mooie gedachte,die neem ik mee (tenminste als jullie het goed vinden)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik deel wel de ´roddel-vrije`gedachte,
  Hoop dat `t mensen aan `t ( gezond )denken zet!
  quilt liefdevol verder,

  Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach meisjes, ik weet er alles van. Maar ik geniet van jullie blog. Jullie verhaaltjes en mooie dingen. Jammer dat ik niet in de buurt woon anders kwam ik graag een keertje langs.

  Meisjes, kop op en neus in de wind! Ga zo door met jullie mooie blog en winkel!

  Liefs, Ria uit Groningen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt helemaal gelijk. Jaloezie is vaak de reden maar je doet er niemand een plezier mee. Ook jezelf niet want je maakt jezelf weer onderdeel van nog een roddel. De poster is leuk!
  Ga lekker zo verder, een heel fijn weekend.
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Wendy en Ingrid, ik vind het moeilijk om er wat van te zeggen, maar soms is het ook wel zo dat dingen anders bedoeld zijn dan ze geinterpreteerd worden aan de andere kant. Ieder verhaal kent vele kanten, en hoe verder een verhaal komt, hoe vervormder het uiteindelijk wordt. Ik denk dat iedereen met deze zaken in het leven te maken heeft, of je nou quilt, of een camping hebt,of een blog schrijft ( ! ) . enne....ik weet er nog wel een mooie spreuk bij ook....wie van ons zonder zonde is werpe de eerste steen. ( ideetje voor een stitcherie in de winkel ? ) Gewoon doorgaan met ademhalen en met jullie winkel , het zal nooit echt stoppen omdat het inherrent is aan het leven.Ik hoop dat jullie deze reactie wel op waarde schatten want er is geen enkel naar gevoel bij naar jullie, integendeel.

  Hartelijke groeten, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat goed van jullie dat je het op deze manier bespreekbaar maakt! Een stitcherie maken werd al geopperd, en lijkt mij een goed idee om dit voor het raam van de winkel te hangen. Bij binnenkomst weet je wat je als klant te doen staat en als jullie een klant betrappen op onaardig spreken kun je het terloops over de stitcherie hebben. Ik woon te ver weg om jullie winkel te bezoeken, succes met het roddelcirquit:)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er zijn nu eenmaal mensen, potloden en fietsbellen. Een van de redenen waarom de sfeer bij jullie is zoals die is, komt omdat jullie dicht bij jullie gevoelens blijven. Ik onderschrijf dat en zal het zelf ook zeker niet nalaten. Met je ziel en zaligheid quilten, dat is wat we willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Al vanaf de opening wil ik graag naar jullie toe, gewoon omdat de winkel me zo ontzettend leuk lijkt.
  Nu blijkt ook nog dat jullie bijzondere dames zijn, en wil ik natuurlijk helemaal meteen in de auto stappen!
  :o)
  Het is alleen zo'n eind rijden,... bijna 2 uur,...
  Jullie staan hoog op m'n verlanglijstje!
  Zet 'm op Ingrid & Wendy!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jammer dat er altijd mensen zijn die een ander iets misgunnen. Maar zoals Veerle het al zei, meestal is het jaloezie. En als je er op die manier over denkt dan is het eigenlijk toch een verkapt compliment. Al heeft de spreker/ster het zo niet gemeend. Het is toch een compliment dat jullie het zo goed doen.
  Jammer dat ik te ver af woon om zo eens aan te komen. Ik lees zo veel leuke dingen over jullie, denk daar maar eens aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed zo: wij zeggen wel: "doe wat je wilt, kletsen doen ze toch...."
  Helaas, sommige mensen hebben zeker zelf geen leuke dingen om over te praten....Ga lekker door met wat jullie doen want jullie doen het super!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het doet altijd pijn als mensen nare en zeker onware dingen over je vertellen. Dan kan iedereen zeggen dat je er boven moet staan, maar dat is emotioneel vaak moeilijk. Maar toch proberen hoor. Lekker trots blijven zijn op jullie prachtige winkel en jullie superverzorgde blog. Ik woon ver weg maar op een dag kom ik langs (al was het maar alleen om met een vinger langs als die mooie lapjes te glijden.)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Geweldig idee, de roddel vrije zone. Ik denk dat een hele hoop mensen graag in zo'n zone zitten.
  Ik wens jullie veel plezier met de zeer leuke winkel, en hoop snel weer eens langs te komen.

  Groetjes, en een fijn roddelvrij weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik wens jullie heel veel succes met deze actie, ik vind hem heel erg goed!Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Tja, heel vervelend, dat geroddel. Er zijn al veel suggesties gedaan. Ik zou er zeker één van gebruiken.
  Ik heb 't zelf ook ondervonden toen ik nog een patchworkwinkel had. Je word er niet vrolijk van.

  Ik wens jullie heel veel plezier verder en ik hoop dat 't roddelen gauw zal stoppen.........

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Toch altijd spijtig dat er zulke dingen moeten gebeuren, die roddels en dan nog maar te zwijgen over de jaloezie van sommige mensen.....daar ben ik een tijdje geleden toch ook van geschrokken. Maar ik heb geleerd dat de beste oplossing is, blijven geloven in jezelf!!! Groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 20. och, geen energie in stoppen en verder werken met de mensen die het goed met je voorhebben.
  Pffffff...
  kwebbelaars heb je overal...je doet goed en je draait je om en lap...daar heb je het...
  Ik denk niet dat er maar iemand iets kan zeggen over jullie winkel ofzo.
  Dus kop op en geniet van je heerlijk mooie stofjes!!!!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Vervelend is het zeker.....maar wat er al gezegd is, meestal komt geroddel door jaloezie. En ik snap dat het moeilijk is, maar erboven staan is wel het beste. Ik geniet heel erg van jullie blog en jullie mooie (web)winkel, ook al woon ik nogal ver weg. Maar ik ga zeker een keer naar jullie toe komen om al jullie moois te bewonderen. Misschien kunnen wij (Limburgse) dames samen komen en er een gezellige dag van maken......

  Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Met verbazing heb ik jullie stukje gelezen. Hoe is het toch soms mogelijk dat er mensen zijn die zo in elkaar steken.
  Ik waardeer het enorm dat jullie je passie handen en voeten hebben gegeven. Ga lekker door waar jullie mee bezig zijn en probeer het van je af te zetten!
  Liefs
  Berna

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Roddelen, het hoort bij het leven, maar doet ongelooflijk zeer. Ik heb al mooie adviezen gelezen. Ook ik geloof dat t met jaloerzie te maken heeft, leg t naast je neer en ga lekker door met wat jullie aan t doen zijn. Ik ben nog niet geweest, maar hoor alleen maar hoe leuk t is bij jullie! Tot ooit

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Lieve Wendy en Ingrid,
  Ik draai al een poosje mee in deze quiltwereld, en ook wij hebben ervaring met vervelende verhalen, ik ben er mee begonnen om voor dat soort verhalen ineens oostindisch doof te zijn, het ene oor in en het andere oor uit. Je creëert een hele brede rug, het is niet altijd leuk, maar als je alles over je heen moet laten komen ga je er zelf aan onderdoor. Ik vind jullie uitvinding een roddelvrije zone onwijs goed, en ik sluit me er helemaal bij aan. Jullie hebben een prachtige winkel en daar hoor je van te genieten......toch? Ga ervoor en nu het een roddelvrije zone is geworden is het een nog leukere winkel. Houd moed!!!

  Groetjes van je collega Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jullie doen het hartstikke goed. Ik ben nog maar 1x in jullie prachtige winkel in Naaldwijk geweest en het voelde als een warm bad.
  Ga zo door!!

  Hartelijke groet,

  Anja Rozenburg

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Wendy en Ingrid,

  Allereerst gefeliciteerd met het eersate halfjaar. Het is erg jammer dat jullie voor mij zo ver weg wonen, jullie winkel is een plaatje en toen ik jullie bezocht voelde ik me erg welkom!
  Gewoon lekker doorgaan of zoals ze hier zeggen: "Kop d'r veur!"

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wendy en Ingrid, vooral nu ik jullie blogberichtje
  over dit roddelprobleem heb gelezen, kom ik des te
  liever vaak jullie kant op, want wie wil er nu niet
  quilten in een roddelvrije zone? Ik heb er persoonlijk in mijn vorige "baan" heel erg veel mee
  te maken gehad en begrijp zo intens, dat het moeilijk te "handelen" is, maar helaas, helemaal
  tegengaan kun je het nooit, daarvoor bestaan er te
  veel verschillende mensen. Maar als we als quiltsters ons nu eens allemaal aan deze "gedrags-
  code" houden, kunnen we allemaal ons steentje bij-
  dragen en jullie geven daar als winkel wel een
  heel erg positieve aanzet voor, met de super-leuke
  poster. Hang hem in het zicht! Enne... niet te veel van aantrekken, hoor, jullie zijn lieverds en
  heel goed bezig met jullie winkel!
  Liefs en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 28. lieve Wendy & Ingrid,
  Jullie blogje raakt mij als stille lezer en bewonderaarster enorm. Ik vind het ontzettend goed van jullie dat jullie dit onderwerp bespreekbaar maken en dat jullie je zo kwetsbaar durven op te stellen. Chapeau! Net als in de andere reacties al aangegeven denk ook ik dat jaloezie hierin een grote rol speelt. Het zere punt voor deze roddelende troepen is naar mijn idee het mooie, fantastische feit dat jullie gewoon jullie droom leven en waarmaken en dat het een succes is. En het succes van een persoon of een (klein) team kan voor Nederlanders een heel moeilijk onderwerp zijn. Het kan mensen zoals de roddelzieke personen onder ons zuur en verbitterd maken. En niets is dan makkelijker dan de succesvolle persoon van achteren aan te vallen met bittere verhalen die van geen kant kloppen. Helaas... Maar meiden, kop op, borst vooruit, neus in de wind en door gaan met dat wat jullie doen en waar jullie goed in zijn: living your own dream!!! Want zeg nou zelf: jullie hebben wel wat weten neer te zetten in dat half jaartje tijd!! Wees daar alsjeblieft alleen maar heel erg trots op. Haal daar positieve energie uit om door te gaan met dat wat jullie zelf zo goed doet en wat anderen wellicht nog veel meer goed doet. Blijf je droom dromen en leven. Alleen dan kan je je droom en (quilt-)liefde doorgeven aan anderen en anderen daarmee helpen. Visualiseer een grote kristallen boog om jullie heen, waar die nare verhalen niet door heen kunnen komen en waardoor alleen leuke en positieve mensen jullie kunnen bereiken. Ga vooral door, want jullie zijn zoooo goed bezig!! Grote digitale knuffel van mij en ik zie jullie hopelijk heel gauw, want ik woon niet eens zo ver weg! Liefs, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Helaas ben ik nog niet in jullie winkel geweest, maar ik heb wel genoten van het voorproefje in Veldhoven! En toen ik van de zomer op doorreis was naar Zeeland was dat op een dinsdag dat jullie gesloten waren! Maar het gaat gebeuren hoor, ik hoop in het volgende halfjaar. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. WOUW Anja, Wat verwoord jij dat goed!
  Wendy&Ingrid, ga zo door aub!
  LiefsAnsje

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een lef om dit op je blog te durven zetten! Petje af! Ik doe mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Verbazingwekkend! Ik wist niet dat er zo geroddeld werd in quiltland. Misschien ben ik te naïef om zoiets te bedenken. Ik steun jullie initiatief van harte. Goed gedaan, dames!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Nu ben ik echt nieuwsgierig geworden naar de dames achter deze quiltwinkel. ik woon niet zo ver en kom dus ook snel eens langs. ik ben zo benieuwd naar jullie winkel, hoor er veel leuke dingen over!
  En wb teveel geklets...., als het onaangenaam wordt, leg het als een pakketje naast je neer. Je kan het nooit iedereen naar de zin maken en volgens mij doen jullie enorm je best!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hallo Wendy en Ingrid, allereerst gefeliciteerd met jullie succesvolle eerste halve verjaardag! Ik volg jullie al een tijdje en het ziet er allemaal erg mooi en positief uit. Ik ben het helemaal met jullie eens en wil graag het roddelvrije logo op mijn website en blog plaatsen. Ik ga morgen eerst naar de Kreadoe, maar volgende week wordt het logo geplaatst! Succes met jullie mooie winkel en ik hoop eens bij jullie langs te komen.
  Groetjes van Jellie

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Lieve wendy en Ingrid.
  Jammer dat ik zo ver weg woon, wil beslist eens bij jullie aankomen, alleen maar positieve reacties.
  Ik sluit me helemaal bij iedereen aan, laat ze toch kletsen!!
  Groetjes José

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat maken mensen het elkaar toch moeilijk!!! Allemaal hebben we dezelfde passie: handwerken.....is dat niet genoeg en moet er dan ook nog lelijke praat bij?! Bah!
  Meiden, ik ken jullie alleen nog maar van jullie blog en jullie webwinkel: van mij alleen maar lof en zoals jullie dit aanpakken ook alle hulde!
  Laat je niet van de wijs brengen, en blijf wie je bent!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hallo dames,

  Wat een goed initiatief! Er is inderdaad een grensgebied in het praten over anderen. Waar eindigt de betrokkenheid en gaat het over in minder leuke dingen over elkaar zeggen. Als "conculega" van jullie (atelier Hartendief) herken ik het en het idee van de stitchery met jullie tekst erop lijkt mij ook bij mijn cursussen een heel goed idee.
  Veel succes en gezelligheid in jullie prachtige hoeve!

  Marijke Tabak

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ach meiden,laat ze maar lekker kletsen!
  Niets van aantrekken,de zielepoten weten niet beter....;-)
  Ik heb alleen maar leuke dingen over jullie gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hier word ik even stil van...

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Een goed idee, maar in een vrouwensamenleving wordt nu eenmaal gekletst dat is gewoon zo en daar moet je je gewoon niks van aantrekken... zo gaat dat nou eenmaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wie zei "ze kunnen beter over je fiets lullen, dan over je lul fietsen"? Ik weet t niet meer, maar moest hier opeens aan denken. Yo go girls!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik vind dit een super voorstel.
  Lieve

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Als ik al die geweldig positieve reacties lees, moet het toch wel een erg klein roddelcircuitje zijn... En ja, roddelen is zo oud als de mensheid, en niet uit te bannen. In de spreuken van Salomo (oude vertaling) staat bijvoorbeeld: "de oorblazer scheidt de beste vriend"
  Als dat de kwaadwillige opzet was, gaat dat volgens mij niet lukken, gezien alle lof hierboven.
  En nu iets positiefs? Door al deze anti-reclame wil iedereen nu met eigen ogen wel eens zien wat er van waar is,(ik ook) dus: klandizie!! :)
  Nog heel veel succesvolle en saamhorige jaren toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen

Wij vinden het altijd leuk om van je te horen.....